Waarom we blijven schrijven

Brieven raken uit de mode. Natuurlijk kun je daar nostalgisch van worden en terugdenken aan die goede oude tijd toen er nog geen internet en Whatsapp was en je nog gewoon een paar dagen moest wachten op een brief waarvan je hoopte dat die op tijd zou komen. Behalve deze groep is er natuurlijk ook nog een grote groep voormalige postbodes die wellicht ook liever hadden gewenst dat het internet pas na hun pensioen was doorgebroken. Maar ondanks dat het feit dat mensen hun post niet meer massaal in een vierkante 15×15 enveloppe opsturen is er zeker nog hoop voor de posterijen. Brieven hebben namelijk een groot voordeel ten opzichte van e-mails: hun imago. In tegenstelling tot elektronische post vinden wij een brief wel romantisch én persoonlijk.

Wie schrijft die blijft

Niemand weet precies waar het vandaan komt, maar het letterlijk voelen van een 15×15 enveloppe doet ons toch veel meer dan de ping van onze telefoon bij een nieuw e-mailtje en een bijbehorende ecard. Hoe leuk die ook kunnen zijn. Daarbij getuigt een zelf geschreven brief in je eigen rommelige handschrift ervan dat je in ieder geval persoonlijk de moeite hebt genomen om zelf een brief te schrijven, een kaart te kopen en een vierkante 15×15 enveloppe en deze ook nog met postzegel en al in de brievenbus te stoppen. Tja, daarmee laat je toch zien dat je bereid om wat meer tijd in een persoon te investeren. En in een land als Nederland is tijd bijna hetzelfde als liefde.

Speciale gelegenheden

En dus sturen we al onze contacten per mail, behalve bij verjaardagen, geboortes, overlijden en natuurlijk met de kerst. Op deze manier blijven enveloppen en geschreven brieven toch gewoon bestaan en worden de posterijen zeker nog niet opgedoekt. Wat overigens wel verandert is de manier hoe we een kaart schrijven. Want waarom zou je nog moeilijk doen om zelf alles te kopen en op te sturen als dat ook gewoon via het internet kan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.enveloppenzaak.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 953 reviews.